בעיות גסטרו של אמי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/08/2008 | 19:53 | מאת: anati

לפורום הנכבד שלום!! אמי הנכה המרותקת לכסא גלגלים כבר למעלה מ 10 שנים,שלשולים תכופים כבר כמעט חודש ימים. כל מזון שהיא אוכלת מיד נפלט או כשלשול או בהקאה.היא מאוד חלשה כמובןץלפני כמה ימים עשינו תרבית ללא ממצא כלשהו!!! היא לוקחת הרבה מאוד תרופות לשיכוך כאבים,להורדת לחץ דם,להוצאת נוזלים וכו וכו. אבקש עזרתכם לענין!!לצערי רופא המשפחה אינו עוקב ברצינות אחרי אמי כך שאין לנו למעשה רןפא המטפל בה בעקביותץ אני מודה לכם מראש ענת נתנאלי

10/08/2008 | 19:15 | מאת: אילן שפר

ענת שלום שלשול היא בעיה שכיחה בגיל המבוגר. קיימים סוגים רבים של שלשול וכך גם הסיבות לשלשול: זיהום חיידקי או וירלי, פרזיטים, תזונה לא מתאימה, תרופות שונות (את מציינת שאימך נוטלת תרופות רבות), טיפול באנטיביוטיקה ועוד. שלשול בחלק מהמקרים יכול לנבוע דווקא כתוצאה מעצירות - היציאה שאנו רואים כשלשול היא בעצם "גלישה" של צואה נוזלית מעבר לצואה קשה שחוסמת את המעי. מלבד אי הנוחות הרבה הכרוכה בכך, הסכנה העיקרית בשלשול היא כמובן התייבשות וחוסר איזון של אלקטרוליטים (מלחים) בגוף, משום כך חשוב במיוחד לדאוג שאימך תשתה בכמות מספקת בתקופה זאת. לא ברור משתי הפניות שלך אם אימך גם מקיאה בכל פעם שהיא אוכלת או שותה, אם כן הרי שהבעיה הרבה יותר דחופה לטיפול. אבחון הסיבה לשלשול מחייב בדיקות רפואיות מקיפות מעבר לתרבית בלבד ואני מציע שתפני עם אימך לרופא גסטרו. אני מאחל לך ולאימך הרבה בריאות, אשמח לענות על שאלות נוספות אם תהיינה.

מנהל פורום גריאטריה