פצעי לחץ באשפוז

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/09/2014 | 00:09 | מאת: דניאל

שלום אבי מאושפז מזה כמה שבועות בבית חולים עקב דלקת ריאות קשה. באשפוז קיבל פצע לחץ (לא קטן) באזור הישבן, כעת זה בדרגה 3. הטיפול שהוא מקבל זה סילברול בלבד. שאלתי היא, האם זה הטיפול היחיד שמקבלים במסגרת אשפוז? ביקשתי כמה פעמים שיביאו פלסטיקאי שיראה את המקום, אך זה לא עזר (אף שהבנתי שאחות פצעים ראתה, אך אין לי מושג באיזה שלב). אני קורא על כך שישנם שיטות טיפוליות רבות ומתקדמות לפצעי לחץ (ואקום- הזרקות מקרופאגים- חבישות מיוחדות- הטריות). אני תמה מדוע מסתפקים מתחילת האשפוז (כמה שבועות) רק בסילברול כשבעצם אין כל שיפור אלא רק הידרדרות? מה אפשר לעשות? ואלו טיפולים מומלצים למקרה כזה? האם ישנם אופציות שאולי לא בסל הבריאות? ושאלה לגבי החבישות, הבנתי שיש הרבה סוגי חבישות מסוגים שונים וחומרים שונים (חומרים שמופרשים מהחבישה, סופגי הפרשות), האם זה יעיל גם במקרה שבעצם יש לחץ כמעט תמידי על החבישה? למשל כשזה בשטח נרחב באזור הישבן? והאם יש תועלת בלהביא מזרן גומי עם בועות אוויר שבא עם משאבה (המזרן הסטנדרטי שיש ביד שרה)? תודה רבה

01/09/2014 | 01:04 | מאת: אילן שפר

דניאל שלום סילברול אינו הטיפול המומלץ לפצע לחץ דרגה שלוש והוא גם לא הטיפול היחיד שניתן לפצעי לחץ במסגרת האשפוז, נכון להיום סל הבריאות כולל הרבה מאוד סוגי חבישות מתקדמות לפצעי לחץ בדרגות ובמצבים שונים והצוות הרפואי צריך להתאים את החבישה המתאימה לפצע. ישנם גם טיפולים נוספים כמו שאתה מזכיר אך אלה לא תמיד זמינים במסגרת אשפוז וכאמור החבישות הקיימות בהחלט נותנות מענה טוב לטיפול בפצעי לחץ. אין לי תשובה מדוע במקום בו סבך מאושפז מטפלים רק בסילברול למרות שאתה אומר שמצבו מידרדר. לא נותר לי אלא להציע לך לדבר עם הרופא או האחות האחראים במקום ולקבל מהם את התשובה. לגבי מזרון, חובה שסבך יישן על מזרון מתאים למניעת פצעי לחץ ומניעת החמרת הקיים. מעבר לזה חשוב מאוד לזכור שהיווצרות או ריפוי של פצע לחץ, קשורים קשר הדוק למצבו הכללי של החולה, מחלותיו ומצבו התזונתי, אלה יקבעו הרבה יותר מסוג החבישה את הצלחת או אי הצלחת הטיפול אך לצערי במצבים כמו של סבך קשה מאוד להשיג את התוצאות הרצויות.

מנהל פורום גריאטריה