חיסונים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/10/2013 | 19:14 | מאת: מיכל

שלום רב, אבי בן 95, במצב סיעודי יציב, אם כי מאוד חלש. עבר אירוע מוחי לפני כ- 9 חודשים, מטופל בכדורים להורדת לחץ דם וציפרלקס. לאורך השנים הוא נהג לקבל מידי שנה חיסון לשפעת. האם רצוי לחסנו גם השנה? האם תופעות הלוואי עלולות לסכנו? וגם, ב- 2002 הוא קיבל חיסון לדלקת ריאות. האם מדובר בחיסון חד פעמי? האם יש / רצוי לחסנו שוב? אודה לתשובה בהקדם

29/10/2013 | 23:00 | מאת: אילן שפר

מיכל שלום מבחינת חיסון לדלקת ריאות מספיק חיסון אחד מעל גיל 65, באשר לחיסון נגד שפעת מהפרטים שאת מתארת אין מניעה לחסנו השנה, ת.הלוואי של החיסון אם בכלל יכולות להיות רגישות מקומית ו/או עלית חום.

מנהל פורום גריאטריה