בעיות התנהגות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

24/02/2009 | 10:22 | מאת: אלמונית

אימי בת 84 גרה עם מטפלת בדירתה . לאחרונה החלה מתעוררת בשעות הבוקר ולוקחת את עיתוני השכנים אוספת ענפים ועלים ושאר מיני דברים חסרי שימוש... האם זו הפרעה שכיחה ? כיצד עלי להתנהג ? האם יש טיפול תרופתי?

25/02/2009 | 00:54 | מאת: אילן שפר

שלום לאלמונית את מתארת הפרעת התנהגות אצל אימך, שכיחות זה עניין יחסי, התופעה יכולה להתאים למי שלוקה בדמנציה לדוגמא, היות שאינך מציינת מה מצבה הקוניטיבי של אימך, האם היא צלולה או דמנטית? קשה לי לדייק בתשובה.הדבר העיקרי שאת יכולה לעשות הוא לדאוג שאימך תעבור בדיקה אצל גריאטר, ניתן במקרה זה לנסות טיפול תרופתי מתאים, במקביל כדאי להנחות את המטפלת ל"הדק" את ההשגחה אל אימך בעיקר כדי לשמור על בטחונה, היא יכולה לנסות להסיח את דעתה מענין האיסוף אבל איני מציע להתעמת איתה, פשוט יותר להחזיר את העיתונים לשכנים ולזרוק את יתר הדברים. בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה