ירידה בתפקוד

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/06/2013 | 22:24 | מאת: מיכל

שלום, אבי בן 77 - איש עצמאי ובסה"כ בריא. בתקופה האחרונה נפרד מבת זוג לאחר 15 שנה ועבר לגור לבד. על פניו, נראה בדכאון - לא מצליח לישון, מפחד מכל פעילות שאמור לעשות, לא מצליח לעשות פעילויות יומיומיות (לקחת רכב למוסך, לקנות בסופר ועוד), חש ייאוש וחוסר טעם ומאד מתבייש במצבו. לא נותן לנו, בנותיו, לעזור לו.קשה לנו מאד להגיע איליו, נראה כאילו שהוא בתוך בועה. כיצד ניתן לחדור איליו על מנת שישתף פעולה ויעזור לנו לעזור לו? אוסיף ואומר שנלחץ מאד כשאמרנו לו שהוא בדיכאון ומסרב ללכת לפסיכיאטר.

28/06/2013 | 22:23 | מאת: אילן שפר

מיכל שלום התגובה שאת מתארת אצל אביך לשינויים האחרונים נשמעת "נורמלית", הן פרידה מבת זוג והן מעבר מגורים הם שינויים לא פשוטים בכל גיל ועוד יותר בגילאים מבוגרים. השאלה היא כמה זמן זה נמשך והאם הוא ממש מזניח את עצמו. אני מציע שבינתיים תניחו לו, אפשר כמובן להציע לו עזרה טכנית כמו לקחת את האוטו למוסך וכדומה אבל לא יותר מזה, לא לנסות לדחוף אותו בכוח לכל מיני פעילויות שהוא אינו מעוניין בהם ולא לשלוח אותו לשום פסיכיאטר משום שכמו שאתן רואות זה רק מלחיץ אותו יותר. אפשר לבדוק איתו אם הוא אולי מעוניין בשיחות אבל להערכתי כרגע לא יותר מזה. דרך אגב טיפול אנטידכאוני יכול גם רופא משפחה לתת.

29/06/2013 | 22:48 | מאת: מיכל

תודה על התשובה. בסופו של דבר רופאת המשפחה איבחנה לו דיכאון מג'ורי ונתנה לו ציפרלקס. בעקבות הציפרלקס אושפז בבי"ח עקב ירידת מלחים חדה (120 נתרן), הזיות ותגובות פסיכוטיות. כרגע הוא עדיין מאושפז במחלקה פנימית ומנסים לאזן את המלחים. איזו תרופה חלופית יש לציפרלקה ולדומותיה שניתן לתת ללא תגובה של הורדת מלחים? הרופאים אומרים שכל התרופות מורידות רמת מלחים.

מנהל פורום גריאטריה