כאבים בעקבות שבר ב-RAMUS PUBIS.

דיון מתוך פורום  גריאטריה

07/01/2013 | 15:57 | מאת: רבן

בן 91,השבר מלפני 3 שבועות. הכאבים כמובן בהליכה,בלתי נסבלים!!! (סובל גם מדיכאון כרוני). קיבל TAMADEX, משולב בOPTALGIN נוזלי(רק ב-SOS). לאחרונה החליטה הרופאה להשאר רק עם ה-בOPTALGIN למרות שהכאב סטטי. האם ניתןלעשות לשיכוך נוסף של הכאב,מעבר לTARMADEXוOPTALGIN ???

07/01/2013 | 16:15 | מאת: אילן שפר

רבן שלו כאבים כתוצאה משבר ברמוס פוביס הם אכן כאבים קשים, מנסיוני אופטלגין אינו מטפל ביעילות בכאבים כאלה, מה עוד שצריך לתת אותו בכמות מקסימלית לאורך זמן והדבר אינו מומלץ, בוודאי לא למטופלים בגיל 91. יש היום הרבה מאוד תרופות יעילות לכאבים ושאין צורך לתת מספר פעמים ביום, אחת מהן לדוגמא היא תרופה בשם פנטה או דורג'סיק שבאה בצורת מדבקה המיועדת למתן כל 72 שעות, אמורים להתחיל אותה במינון נמוך ולהעלות בהדרגה, זו אמנם תרופה נרקוטית שתופעות הלוואי שלה לפחות בהתחלה הן טשטוש ועצירות אבל התגובה הזאת אמורה לחלוף תוך מספר ימים וכאמור היא יעילה מאוד ומתאימה גם לאנשים מבוגרים. אני מציע שתבדוק עם הרופאה האם יש מניעה לתת אותה במקרה זה.

מנהל פורום גריאטריה