תחליף להאכלה בזונזדה עקב אלבומין נמוך

דיון מתוך פורום  גריאטריה

05/01/2013 | 15:29 | מאת: רינה

אימי יוצאת שואה בת 87 מאושפזת כבר 3 שבועות בבית חולים לצורך טיפול בפיצעי לחץ . היא תשושת גוף ונפש ואנו בני משפחתה עוזרים בהאכלתה בדיקת הדם מראה אלבומין נמוך .1.4 נסויונות הרופאים אתמול לחבר אותה לזונדה כדי להאכיל אותה באוסמולייט בלילה נתקלו בהתנגדות מוחלטת שלה היא כניראה סבלה כאבים עזים בזמן ההחדרה. אנחנו נותנים לה מהיום אוסמולייט דרך הפה והיא משתפת פעולה ושותה אותה עד היום נתנו לה באישפוז נפרוקר. שאלתי היא האם אפשר לתת תוסף של אבקת חלבון המכיל אלבומין בנוסף לנפרולייט כדי לשפר את רמת האלבומין ואת כושר ההתמודדות של הגוף כדי לזרז את ריפוי פצעי הלחץ? האם יש עוד תוספים כמו פרוביטיקה וויטמינים שיכולים לעזור כיוון שמקבלת אנטיביוטיקה

07/01/2013 | 16:05 | מאת: אילן שפר

רינה שלום לא כל כך ברור לי איזה סוג מזון אימך אמורה לקבל - נפרוקר מיועד לחולים הסובלים מאי ספיקה כלייתית ומוגבלים בכמות החלבון שמותר להם לקבל, אוסמולייט הוא מזון נוזלי "רגיל", האם הדבר נעשה בהמלצה של דיאטנית? ויטמינים ופרוביוטיקה לא יסייעו מבחינת האלבומין שלפי הבדיקה הא נמוך באופן קיצוני.

08/01/2013 | 10:45 | מאת: רינה

תודה על התיחסותך,בעצת דיאטנית בבית החולים אימי קיבלה תוסף של אלבומין באבקה וכן המזון הפך להיות אוסמולייט. הבעיה היום שכניראה בגלל הניסיון הכושל להחדרת הזונדה נגרם לה פגיעה בגרון והיא משתעלת וכן יש לה בצקות. היא גם יותר תשושה האם הבצקות יכולות להצביע על בעיה בתפקודי כליה לפחות עד כה לא נאמר לנו שיש בעיה כזאת . רק בעיה של רמה נמוכה של אלבומין.

מנהל פורום גריאטריה