הזיות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/01/2013 | 18:17 | מאת: מירי

אימי בת 93 עם כאבים בגב ובברכיים ומתקשה בהליכה. נעזרת במטפלת של ביטוח לאומי שמגיעה כעט מידי יום אימי צלולה וחדה. לאחרונה מזה כשבועיים היא רואה דמויות מסתובבות בביתה .בהתחילה זה היה בלילות ועכשיו גם במהלך היום. כשזה קורה בלילה היא מתקשרת לאחותי ןמצפה שיגיעו אליה כשהיא מתקשרת ומאד כעוסה כשזה לא קורה. הסברנו לה שהיא צריכה אישה שתגור איתה אך היא מסרבת. (אני התעניינתי לגבי עובדת זרה ונאמר לי שהביקוש עולה על ההיצע כך שכרגע אין להשיג עובדת) מה אנחנו כבנותיה המכבדות את בקשותיה יכולות לפעול תודה על התייחסותך

02/01/2013 | 18:28 | מאת: אילן שפר

מירי שלום קודם כל צריך לבדוק מה יכולה להיות סיבת ההזיות, את אומרת שאימך צלולה וחדה, האם היא עברה הערכה קוגניטיבית אצל גריאטר או נוירולוג? יש לבצע בדיקות נוספות: בדיקות דם (בלוטת תריס, B12, אלקטרוליטים), האם הותחל טיפול תרופתי חדש? האם בוצע ct ראש? אני מציע כאמור בשלב ראשון לפנות להערכה גריאטרית ובהתאם לחומרת המצב ולהמלצות, להמשיך הלאה בעניין המטפלת.

מנהל פורום גריאטריה