מה האפשרויות הועמדות בפנינו?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

21/10/2012 | 23:22 | מאת: תוליק

רציתי להתייעץ בנוגע לסבתא שלי. היא בת 85 וחיה עם סבא שלי בבית שלהם. הם יחסית עצמאים(למרות שסבא שלי פיזית יותר מתקשה), ויש להם מטפלת שמגיעה לעזור להם זמן זעום מהיום. בשנה האחרונה, מעבר לזה שהיא מסרבת לקחת תרופות "רגילות" (כמו גלוקופז, לחץ דם ועוד), היא ממציאה כל מיני סיפורים,שהיא ממש מאמינה בהם. הסיפור האחרון הוא שהיא בטוחה שאבא שלי מרביץ לאמא שלי, ושהיא צילמה את הגב שלה שמלא חבורות כחולות. היא התקשרה לכל העולם וסיפרה את זה. זו רק דוגמא לכל מיני סיפורים דומים שקרו בשנה האחרונה. השאלה שלי: מה האפשרויות העומדות בפנינו בתור משפחה? תודהמראש

22/10/2012 | 22:35 | מאת: אילן שפר

תוליק שלום הדבר הראשון לעשות הוא לידע את רופא המשפחה של סבתך, כדאי כמובן שהיא עצמה תגיע אליו, רצוי בליווי בן משפחה, השלב הבא הוא להגיע איתה להערכה כוללת אצל רופא גריאטר, שבין היתר יבצע גם הערכה קוגניטיבית משום שמה שאתה מתאר כאן עלול להצביע על ירידה קוגניטיבית אצל סבתך, מעבר לעובדה שהיא מסכנת את עצמה בכך שאינה נוטלת תרופות במיוחד כשמדובר בתרופות לטיפול בסוכרת ויתר לחץ דם. בינתיים נסו להימנע מעימותים עם סבתך בנוגע לאמיתות הדברים שהיא "ממציאה", אל תתוכחו איתה אלא נסו להרגיע אותה, נסו להסיח את דעתה ובשפה פשוטה להתחמק מהנושאים האלה עד כמה שניתן.

מנהל פורום גריאטריה