ראיית כתמים שחורים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/02/2009 | 06:41 | מאת: סמדר

שלום רב, אבי כבן 90 מתגורר מזה כשנתיים בבית אבות, עדיין מוגזר כעצמאי. מזה כמספר חודשים הוא מתלונן שרואה כתמים שחורים, בעיקר על השיניים התותבות ומאף יוצא לו כל הזמן שחור. הוא מסוגל לעמוד שעות ליד הכיור ולשטוף את השיניים התותבות ולא מצליח להוריד את השחור שהוא רואה. וכן חופר שעות באף עד שגורם לעצמו לדימום. לקחתי אותו לבדיקת עיניים והרופא שלל בעיה בעיניים ורמז על בעיה נפשית שמתעוררת, בעיקר שהבין שאת השחור הוא רואה רק בחדר בוא הוא נמצא. מבית האבות לא הצלחתי לקבל מענה. בבקשה עצה להמשך טיפול. תודה, סמדר

01/02/2009 | 22:23 | מאת: אילן שפר

סמדר שלום נראה שאביך זקוק לבדיקה מקיפה כדי לנסות להבין מה פשר הכתמים שהוא רואה, מקיפה משום שהגורמים למה שאת מתארת יכולים להיות שונים. ייתכן, לדוגמא, שמדובר בתופעה הנקראת הלוצינציות ראיה, במקרה הזה הלוצינציות של צבע. הגורמים יכולים להיות שונים: תרופות - אפילו שכיחות כמו תרופה לטיפול בכיב קיבה כמו גסטרו, תרופות אנטידכאוניות, תרופות לפרקינסון ועוד, סיבות נוירולוגיות כמו אפילפסיה, ליקויים בעצבים הקשורים לראיה אך לא בעיניים עצמם (סיבה שנשללה ע"י רופא עיניים).לעיתים התופעה היא חלק מירידה קוגניטיבית. בדיקה כזאת יכולה להתבצע ע"י נוירולוג ו/או גריאטר. בהצלחה והרבה בריאות

מנהל פורום גריאטריה