המונח גיריאטרייה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/09/2012 | 01:14 | מאת: אלון

שלום דוקטור, הרבה בתי אבות של היום מכנים עצמך:"בתי אבות סיעודיים" מה ההדבל בין טיפולם לקשיש לטיפול גיריאטרי בקשיש? או שזה אותו דבר? כמו כן,אך אדע האם אבי הוא בקבוצת הגיריאטרים?

13/09/2012 | 21:21 | מאת: אילן שפר

אלון שלום גריאטריה היא בעצם רפואה של הזיקנה, באופן רשמי מי שמלאו לו 65 מצטרף ל"מועדון" הגריאטריה ללא קשר למצבו התפקודי. המונח סיעודי בעצם מתאר מצב תפקודי כשהכוונה לאדם שאינו שולט על סוגרים, אינו נייד וזקוק לעזרה חלקית עד מלאה ברוב תפקודי היומיום, בתי אבות סיעודייים או מחלקות סיעודיות מיועדות לטיפול באנשים המוגדרים סיעודיים להבדיל כמובן מעצמאי או מ"תשוש" שזקוק לעזרה קלה, בד"כ שולט על שני הסוגרים ונייד גם אם זה בעזרה.

מנהל פורום גריאטריה