בעיות עם ההורים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/09/2012 | 16:48 | מאת: לאקי

הורי מבוגרים. ניצולי שואה. אני לא מדגישה זאת סתם היות וזה השפיע רבות על אופים הקשה מגיל צעיר ומחמיר היום. הם לא רוצים עזרה אם כי קשה להם כבר לתפקד לבד. הם בקושי הולכים. העזרה היחידה ובקושי, היא הבחורה שמגיעה מבטוח לאומי ומנקה להם. הם הסכימו לקבל אותה בכוח. סדרתי להם לחצן מצוקה והם גרמו לי לבטלו בטענה שזה בזבוז כסף אם כי כיום הם טוענים שלא בקשו זאת ושבעלי לקח אותו מהם בכוח. אבי היה מאושפז כבר מספר פעמים עם דלקת ריאות. בקופת חולים אבי רב כבר עם כול הרופאים. נראה לו שכולם נגדו. הוא לא ראה טלוויזיה ומיד אמר שניתקו לו אותה כי הוא זקן.......... קשה להתמודד עם אנשים שצורחים עליך כשאתה מביא להם משהו. הם לא אוהבים לקבל עזרה. אימי צלולה יותר ואני מרגישה שהיא שבורה כבר. מזל שהם לא צועקים על הנכדים שמביאים להם קניות. קשה לי אתם ואני אובדת עצות. מה אפשר לעשות עם מבוגרים שלא מתפקדים ומסרבים לקבל עזרה ?

13/09/2012 | 21:47 | מאת: אילן שפר

לאקי שלום אני מבין שהמצב שאת מתארת קשה לך אולם כל זמן שהורייך אינם מוכנים לקבל את העזרה שאת מציעה להם, אין כל דרך לכפות זאת עליהם אלא אם הם מסכנים את עצמם או חיים בתנאים של הזנחה שמסכנת אותם באופן ממשי. אני מניח שאחת הסיבות העיקריות לסירוב שלהם היא מה שאת מתארת "אופי קשה" ודרך חיים מסויימת שאליה הם רגילים כמו לא להעזר באיש. ההכרה בקושי לתפקד באופן עצמאי והתלות באחרים, גם אם הם בני משפחה קרובים, היא קשה להרבה אנשים, בוודאי למבוגרים והם יעשו את הכל כדי להמשיך ולתפקד לבד גם אם לך זה ברור שכבר אינם מסוגלים, יחד עם זאת הם כן מוכנים להיעזר במטפלת מטעם בטוח לאומי וכן מקבלים (אמנם בצעקות, אבל תנסי להבין שזה לא אישי נגדכם) דברים שמביאים להם, זה גם לא מעט. תפקידכם להציע עזרה, אם הם יקבלו אותה או לא, זו החלטה שלהם, כאמור כל זמן שזה לא גובל בסכנה להם. לגבי ההתנהגות שאת מתארת אצל אביך, כדאי לנסות להגיע איתו לאבחון של גריאטר ואם כדברייך אימך צלולה יותר, אפשר לנסות לשכנע אותה שתשפיע עליו להגיע לאבחון כזה. מעבר לזה אני מציע לך לפנות ללא הורייך לעובדת הסוציאלית ברווחה או בקופת החולים ולהתייעץ איתה כיצד את יכולה להתמודד עם המצב שאת מתארת. בהצלחה ושנה טובה

מנהל פורום גריאטריה