דמנסיה ואפוטרופוסת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/08/2012 | 07:13 | מאת: דפנה

אמי בת ה-92 החלה לגלות סימני דמנסיה, ומדמיינת דברים משונים. רופאת המשפחה נתנה הפנייה לרופא פסיכו-גריאטרי. שאלתי: 1. האם ניתן לאבחן מצבים קוגנטיבים גם אצל רופא גריאטרי רגיל? (כי אמי חשדנית) 2. האם איבחונה כחולת דמנסיה מצריך מינוי אפוטרופוס? ומי יכול להיות אפוטרופוס? תודה דפנה

13/09/2012 | 22:20 | מאת: אילן שפר

דפנה שלום רופא גריאטר "רגיל" בהחלט יכול לאבחן ליקויים קוגניטיביים. אבחון של דמנציה אינו מחייב אפוטרופסות משום שיש מספר שלבים של דמנציה, כאשר בחלקם (ההתחלתיים בעיקר) התפקוד נשמר גם אם באופן חלקי, גם כשמדובר על אפוטרופסות היא יכולה להיות על רכוש בלבד, על גוף או על שניהם. אישור אפוטרופסות הוא החלטה משפטית, בדרך כלל זה יהיה בן משפחה אך לא בהכרח.

מנהל פורום גריאטריה