חשד לאצהיימר-פיענוח סיטי מוח

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/07/2012 | 18:38 | מאת: מיקי הראל

אמי בת 91, מתפקדת פיזית וקוגנטיבית סביר מתקשה יותר ויותר בדיבור ומציאת מילים וקצב השכחה גובר. בבדירת סיטי מוח וגומה אחורית נמצאו אטרופיה מוחית מרכזית והיקפית קלה עם אשורים היפודנסיים בחומר הלבן הפריוונטריקולרי מימין. צויין שיתכן מוקדי דילול חומר לבן ושיתכן דה-מיאליניזציה ללא אפק מסה.ללא דימום תוך או חוץ מוחי ומבני בסיס גולגולת שמורים.מה זה אומר? האם יש תרופות חדשות לדימנציה? רב תודות מראש.

08/07/2012 | 23:27 | מאת: אילן שפר

מיקי שלום פענוח מלא של הממצאים אמור לתת הרופא שהפנה את אימך לבדיקה, בעיקרון דלדול מוחי(אטרופיה)קל שלפעמים הוא מה שנקרא "נורמלי לגיל", אזורים היפודנסיים - משמעותם צפיפות נמוכה של רקמה ובעצם המשמעות דומה לאטרופיה, בכל מקרה המשמעות של הפענוח היא רלבנטית רק ביחד עם אבחונים קוגניטיביים שנעשו או יעשו לאימך בשאלה של דמנציה (אני מניח לפי שאלתך). אין תרופות חדשות לדמנציה מעבר לאלה הניתנות היום.

מנהל פורום גריאטריה