הזיות לאחר דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

07/06/2012 | 17:18 | מאת: נועה

שלום, סבתא שלי מאושפזת מיום ראשון במחלקה פנימית עקב דלקת ריאות. היום החלה להתהלך לראשונה ומבחינה פיזית נראה שיפור, אך היא התחילה להזות. היא מדברת על כל מיני אירועים שלא קרו בעבר ובהווה אבל כשנשאלת שאלות של התמצאות עונה לעניין. בבית חולים פתרו את אמא שלי בתשובה שזו תופעה של זיקנה. מחר בבוקר היא צפויה להשתחרר מבית החולים. מה אפשר עוד לדרוש לברר?

07/06/2012 | 19:23 | מאת: אילן שפר

הזיות אצל קשישים בזמן מחלה חריפה, במהלך אשפוז או בכלל בסביבה זרה כמו בית חולים אינן דבר נדיר, לא בהכרח מצביעות על איזשהי בעיה רפואית / מנטלית ולא דורשות בדיקות מיוחדות אלא אם כן הן קשות במיוחד, היה וסבתך תשתחרר וההזיות לא יחלפו צריך יהיה לבדוק מה הסיבה לכך.

18/06/2012 | 05:06 | מאת: ולריה

כדאי להעלות את השאלה האם יש דילריום שנובע מתרופות או מצב גופני אחר.

מנהל פורום גריאטריה