אמא שלי בת 85 רואה זבובים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

17/05/2012 | 20:57 | מאת: אסתר מ.

אמי בת 85 עם בעיות בזכרון ובעיות בראיה התחילה להתלונן שהיא רואה כל הזמן זבובים ואפילו מנסה להרוג אותם. כמובן שאין שום זבובים למרות שהיא אומרת לי הנה הנה תראי...האם זו בעית עיניים או בעיה פסיכיאטרית? תודה, אסתר

19/05/2012 | 23:33 | מאת: אילן שפר

אכן שאלה מעניינת משום שמה שאת מתארת אכן יכול להתאים לשתי האפשרויות. ראיית זבובים בהקשר של ראיה קשורה לשינויים ברשתית עין או בזגוגית והדבר ניתן כמובן לבדיקה אצל רופא עיניים, היה ולא יימצא דבר בבדיקת עיניים צריך אולי לחשוב על האפשרות של הזיות ראיה אבל אני כאמור לא הייתי מיד מגיע למסקנה הזאת בלי לשלול בעיית עיניים. קחי רק בחשבון שראית זבובים הקשורה לעיניים היא תופעה שמחייבת בדיקה מהירה יחסית ולכן כדאי כבר לפנות עם אימך לרופא עיניים.

מנהל פורום גריאטריה