קשישה 94 מסרבת לפקוח עיניים ולאכול

דיון מתוך פורום  גריאטריה

21/03/2012 | 20:41 | מאת: שרה

אימי בת ה94 התדרדרה עד מאד בימים האחרונים. היא מסרבת לפקוח עיניים ומסרבת לאכול. מים היא מוכנה לשתות. אנו מצליחים לתת לה קצת אינשור ופה ושם כפית לבן או מרק. היא לא במיטה כל הזמן אנו מוציאים אותה לכורסה וגם לטיול יומי בכסא גלגלים כאדר אינה פוקחת עיניים בכלל. מה עושים במצבים כאלו? לחץ הדם שלה תקין ואינה סובלת מכאבים

24/03/2012 | 20:05 | מאת: אילן שפר

שרה שלום שאלה לא פשוטה, כשמדובר בהאכלת קשיש שאינו מוכן לאכול תמיד קיימת האפשרות של האכלה באמצעות צינור זונדה או פג. אישה בת 94, סיעודית (כנראה) אינה מתקשרת עם הסביבה (סובלת מדמנציה?)האם זה מה שהייתם רוצים עבורה?

24/03/2012 | 21:14 | מאת: שרה

לא איני רוצה לחברה לצינורות אבל גם איני יכולה לתת לה למות מתת תזונה לגמרי דילמה מוסרית מה עושים?

25/03/2012 | 10:17 | מאת: מיכאלה

מי איתה בבית עוזר לה?

25/03/2012 | 22:55 | מאת: שרה

היא עם מטפלת צמודה ואנחנו כל יום שם (אני ואחי) היום חלה החמרה ואינה מצליחה לעמוד על רגליה מה שכן עשתה עד כה - כאילו איבדה טונוס שרירים עד כה עזרה במעבר ממיטה לכורסה לכסא גלגלים ממשיכה לסרב לאכול אבל שותה הרבה מים היה רופא ונראה שיש דלקת בדרכי השתן וקיבלה אנטיביוטיקה - אני מתלבטת אם לאשפזה או לא - במיון די קשה לה כי אינה מבינה ואינה משתפת פעולה ואין לה ורידים.. אם לא תהיה ברירה נעשה זאת מחר תודה רבה לילה טוב

מנהל פורום גריאטריה