נפילה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

02/03/2012 | 10:14 | מאת: מיכל

אמא בת 70 נחבלה בראש לפני 4 חודשים,סבלה מדימום מוחי,כיום יש ירידה בזיכרון,בלבול מילים,רגשנות ועצבנות יתר. האם מוקדם לאבחן האם סובלת מדמציה? ומה ההבדל בין דמנציה לאלצהיימר? תודה מבת דואגת.

03/03/2012 | 09:29 | מאת: אילן שפר

מיכל שלום המשמעות של דמנציה היא ירידה קוגניטיבית המשפיעה על תפקוד האדם, מחלת אלצהיימר היא אחד מסוגי הדמנציה. אני כן מציע לגשת עם אימך לאבחון, זה לא מוקדם מדי. האם בוצע ct בקורת כדי לוודא שהדימום נספג?

04/03/2012 | 11:15 | מאת: מיכל

צילום סיטי הראה שהדימום בתהליך ספיגה,אמא לא אוהבת להיות לבד,שוכחת מפתחות וקוד של הרכב ,דברים חדשים ולא אופיינים לה. היא מתפקדת טוב בקניות ובמטבח,השאלה שלי אם זה שינוי קוגניטבי ובזה זה מסתיים או חלילה התחלה של תהליך של התדרדרות.

מנהל פורום גריאטריה