מצב דימנטי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

30/12/2011 | 17:46 | מאת: דנה

אימי בת 76, לאחרונה חלו שינויים בתפקודה ירידה בזיכרון, קושי בתכנון, בלבול, ירידה בשיפוט ותפקוד, שינויים במצבי הרוח וכו').האם זה אומר שהיא דימנטית ? כיצד יתכן שיש ימים /שעות שהיא בתפקוד טוב,וזמנים שהיא בתפקוד דימנטי ? האם יתכן קשר בין שתיית אלכוהול (ברמת התמכרות קלה, כ3 כוסיות ברנדי ביום) לתסמינים הללו, בלי קשר לדימנציה ? מה ניתן לעשות כדי לטפל בתופעה ? תודה דנה

30/12/2011 | 18:54 | מאת: אילן שפר

דנה שלום המשמעות של דמנציה היא ירידה קוגניטיבית המשפיעה על תפקודו של האדם, דמנציה יכולה להיות קלה, בינונית או חמורה בהתחשב במידת הירידה הקוגניטיבית ועד כמה התפקוד פגוע, לפי התאור שלך מדובר בדמנציה. אלכוהוליזם בהחלט עלול להיות קשור הן כגורם סיכון והן כמחמיר סימפטומים קיימים. באשר לטיפול, צריך להפנות אותה לפסיכוגריאטר ולנסיון גמילה מאלכוהול.

מנהל פורום גריאטריה