ריכוז טיפול של מחלות מרובות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

12/12/2011 | 12:17 | מאת: לילי

שלום רב, חמי חולה במספר רב של מחלות (בן 80) - לאחר התקף לב - לאחר טיפול בהקרנות בךימפומה של הקיבה - הובחן במחלה דלקתית IGG4 סינדרום - מחלת ראות אינטרסטיציאלית ויש עוד ועוד נראה שלרופא משפחה אין מספיק זמן וגם אולי אמצעים לתת מענה הולם. האם קיים רופא שיכול לנהל את כל הטיפול במקום רופא משפחה? תודה רבה!

14/12/2011 | 14:18 | מאת: אילן שפר

לילי שלום את אכן מתארת מצב שהוא מורכב רפואית, בכל אחת מהמחלות מטפל כנראה גם רופא שונה, כאשר מדובר על ריכוז הטיפול, רופא המשפחה הוא זה שאמור לעשות זאת, אין היום פונקציה רפואית אחרת שתעשה זאת. הרופא יכול להתייעץ ברופא גריאטר לניהול הטיפול אך רק כרופא יועץ שיכול אולי לעשות יותר "סדר" בדברים.

16/12/2011 | 22:56 | מאת: לילי

לאחר מספר בדיקות, התיעצות עם רופא גריאטר (שלא הועילה בכלום) ושיחות עם רופא משפחה הבנתי שאין ברירה אלא לנהל את זה בעצמי :-( כגרע אני למדתי את כל המחלות הקיימות וחושבת שאחת ההבחנות אינה נכונה יש לי הבחנה חילופית. מה הדרך למציאת מומחית הכי טובים למחלה ספציפית (אפשר גם באופן פרטי)?

מנהל פורום גריאטריה