בעיות רגליים...- המשך

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/12/2011 | 08:42 | מאת: נני

תודה רבה על תשובתך.כעת ארחיב קצת על החודשיים האחרונים. אמי החלה לחוש כאבים חזקים מאד בראש ורק שכבה במיטה. לקחתי אותה לנוירולוג - הכל תקין.המליץ על דיקור אמנם עזר מאד.אפרופו בדיקות דם - הכל תקין. חשוב לציין שאמי בהשגחה מתמדת, כעת החלו בעיות הרגליים ש"בוגדות" בה כשהיא מתקדמת מספר צעדים, וזה מדאיג. אינני יודעת מה נותר לעשות... תודה ויום טוב

11/12/2011 | 17:14 | מאת: אילן שפר

נני שלום הפרט שאת מציינת לגבי השכיבה חשוב מאוד משום אצל אנשים מבוגרים (מאוד) שכיבה אפילו למספר ימים גורמת להחלשות שרירי הרגליים ולדלדולם (זה נקרא סרקופניה), מה עוד שכנראה גם קודם לכן אותם שרירים היו כנראה חלשים אך "נשאו" את אימך, הפתרון לזה הוא הרבה פעמים פיזיותרפיה כולל הפעלה של הרגליים גם בשכיבה. את כותבת שהבדיקה הנוירולוגית היתה תקינה - האם נבדקו הרגליים? אחת הבדיקות שמקובל לעשות במקרים כאלה היא emg את יכולה לקרוא על הבדיקה הזאת גם בקישור הבא http://www.neurology.co.il/test.htm בדיקה נוספת יכולה להיות דופלר של כלי הדם ברגליים- בדיקה של זרימת הדם ברגליים שגם לה השפעה על ההליכה. ישנן גם תרופות שמשפיעות על שרירי הרגליים (תרופות להורדת כולסטרול) האם היא נוטלת תרופות כאלה?

מנהל פורום גריאטריה