כיצד לטפל בסירוב לטיפול נפשי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/09/2011 | 12:08 | מאת: עמית

אבי סובל מחרדה ודכאון אך אינו מוכן ללכת לטיפול. מאמין בסטיגמות וחושב שאנחנו חושבים שהוא סתם "לא נורמלי". כיצד נשכנע שהטיפול בא לעזור לו ואנו רוצים בטובתו?

11/09/2011 | 16:10 | מאת: אילן שפר

עמית שלום נסיון או הצלחה של טיפול בחרדה ובדכאון, כמו גם במחלות אחרות, תלויים כמעט לגמרי בשיתוף פעולה של הסובל מהן ולכן גם סרוב לקבלת טיפול כזה בגלל בושה או סטיגמות, הוא אכן בעיה לא פשוטה שאין לה פתרון "קסם". אני מניח משאלתך ששכנועים שלכם לא עזרו. אחד הדברים שניתן לעשות הוא לנסות לשכנע את אביך לפנות לרופא המשפחה (רצוי מאוד להתלוות אליו), שהוא הגורם הרפואי שבדרך כלל המוכר ביותר לאדם, אפילו אם זה לצורך ביקור שגרתי בנושא אחר ולנסות אז להעלות בעקיפין את הנושא (לא לדבר בשלב ראשון לא על פסיכולוג ולא על פסיכיאטר). אפשר לנסות ליצור קשר עם הרופא לפני הביקור ולספר לו אפילו בטלפון על מה מדובר כדי שהוא יהיה זה שיעלה את נושא מצב הרוח בפגישה, לא חייבים מיד להשתמש במונחים כמו דכאון או חרדה ושיחה על "מצב רוח" עשויה להתקבל אחרת על ידי אביך. במידה שלא הצלחתם בשום דרך להביא את אביך ליעוץ רפואי, אני ממליץ להניח לנושא לזמן מה ולשוב ולהעלות אותו מאוחר יותר. לחץ שלכם על אביך עלול רק להחמיר את הסרוב שלו לפנות לטיפול ובעיקר לשתף פעולה עפ טיפול כזה.

מנהל פורום גריאטריה