האם אלצהיימר שמופיע בגיל 85 יתדרדר באטיות או מהר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

28/05/2011 | 18:45 | מאת: יעל

אבי בן 84 ולאחרונה אובחן כחולה אלצהיימר, עדיין מתפקד באופן עצמאי , חולה פרקינסון כבר שנתיים כנראה תוצאה של אירוע מוחי בגיל שבעים. האם אפשר לדעת מהו הצפי לגבי ההתקדמות של המחלה ?

14/06/2011 | 14:04 | מאת: אילן שפר

יעל שלום אלצהיימר זו מחלה שקצב ההתקדמות שלה הוא בדרך כלל איטי, גם אם אובחנה בגיל 85, יחד עם זאת צריך לקחת בחשבון שהמחלה החלה כנראה קודם לאבחון ולא ברור מתי, בנוסף קיימת אצל אביך פפגיעה מוחית וסקולרית (כלי דם)וקשה לצפות האם כן או לא יהיו ארועים חוזרים שיחמירו את המחלה. כאשר מדובר במחלת פרקינסון, קיימת ממילא סבירות גבוהה יותר להתפתחות של דמנציה.

מנהל פורום גריאטריה