אמא מבולבלת

דיון מתוך פורום  גריאטריה

07/05/2011 | 21:39 | מאת: בת

לרופא שלום אני יודעת שהכי טוב כמובן לגשת לרופא המטפל אך אודה מראש גם על חוות דעתך.(וסליחה על אורך המכתב) אמי בת 81 סובלת מכל מיני בעיות רפואיות. יש לה בעיות שקשורות לגילה כמו אוסטאוארטריטיס ברמה קשה. בין היתר היא סובלת מסוכרת, כולסטרול ויתר לחץ דם וגם מבעיה של שיווי משקל וסחרחורות. היא מטופלת בכל אלה בעזרת כדורים והכל מאוזן וברמות הנכונות. אתמול בבוקר היה הכל כרגיל ואז בצהריים היא הרגישה רע. היא הקיאה מס' פעמים וגם שילשלה. בלילה היא חשה חולשה וחוסר תאבון. אבל.... הייתה מאד מבולבלת. היא עשתה ואמרה דברים מוזרים ולא הגיוניים.(למשל התלבשה והתפשטה שוב ושוב) (הדיבור היה ברור. היא זיהתה את הסובבים אותה. יותר מאוחר, היא ענתה על שאלות שונות ששאלנו אותה בצורה נכונה). הבוקר, היא חשה טוב יותר. אמנם חלשה אבל פחות מבולבלת. היא לא זוכרת מה קרה אתמול רק אומרת כל הזמן שהיא לא בסדר ולא יודעת מה קרה לה. שאלתי, האם זה היה סוג של אירוע מוחי? מה עושים במקרה כזה? האם יש טיפול לזה? תודה

09/05/2011 | 13:19 | מאת: אילן שפר

לבת שלום עם כל הרצון הטוב קשה לתת תשובה בלי בדיקה, לשאלתך, הארוע עלול להיות ביטוי לארוע מוחי(חולף??) או להבדיל, תוצאה של איבוד מלחים כתוצאה מהקאות ושלשולים ואולי סיבה אחרת... הארוע שאת מתארת מחייב לדעתי בדיקה.

מנהל פורום גריאטריה