אימי בת 85

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/04/2011 | 22:41 | מאת: לי

שלום רב לאימי יש דמנציה נימצאת בבית אבות סיעודי הרופאים מספרים לי שאימי צועקת מתפרעת שם והם נותנים לה כדור ריספונד שעושה אותה זומבי יושבת על כיסא גלגלים עם ראש שמוט לא אוכלת כלום אימי לא היתה ככה עד שניכנסה לבית אבות לפני כן אימי היתה לוקחת כמה שנים 20 מ"ג ציפרלקס ובבית חולים הפסיקו לה את הציפרלקס במכה . האם הציפרלקס עשה אותה מרחפת הראש שלה שמוט האם יש קשר בין הפסקת ציפרלס במכה למצב שלה ? אני אובדת עצות איזה כדורים יעילים לדמנציה ? מה אתה חושב ? הרופא בבית חולים אמרה לי לקנות לה את הכדור באופן פרטי במידה ואני ירצה כדור בשם סרוקוול מה דעתך?

09/04/2011 | 11:53 | מאת: אילן שפר

לי שלום הציפרלקס הוא כדור אנטי דכאוני, אני לא יודע מה זה נקרא "לרחף"? ציפרלקס במצב של דמנציה מתקדמת אינו יעיל ולכן מפסיקים אותו אבל מקובל להפסיק אותו בהדרגה.ריספונד הוא טיפול תרופתי שניתן במצבים של אי שקט, ייתכן והוא זה שגרם לה להיות "זומבית" ואז צריך לשנות מינונים למרות שהתופעה עלולה להיות גם במינונים נמוכים, השאלה היא איזה מינון ניתן לה ובכלל מה סה"כ התרופות שהיא מקבלת? האם היא גם מקבלת כדורי שינה ?? סרוקוול ניתו גם כן למצבים של אי שקט, לעיתים ת. הלוואי שלו ניסבלות יותר מריספונד ובעקרון כדאי לנסות. איזה כדורים טובים לדמנציה?? זו שאלת מיליון הדולר, אין תשובה חד משמעית משום שזו מחלה מאוד "רבגונית" מבחינת סימנים ושלבים כך שבכל שלב צריך להתאים טיפול מתאים או כמה טיפולים.

מנהל פורום גריאטריה