אבא - הזיות ופחד

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/03/2011 | 16:28 | מאת: ליאת

שלום רב, אבי בן 84, סיעודי, מטפלת 24 שעות. אמי נפטרה לפני כשנה לאחר שנות סיעוד וסבל רבות. לפני מס' חודשים החלה התדרדרות מנטלית / מחשבתית אצל אבי - הזיות ופחד, אנשים הנמצאים כביכול בבית וממתינים להרע לו, דברים רעים שקורים לו כעת, תוך כדי שיחה איתי וכו'. מומחה גריאטריה שבדק אותו- מצבו הפיזי (לחץ דם, כולסטרול או אחר "סטנדרטי" תקין לחלוטין, למעט שאלות ענה בבלבול (לא ידע את גילו). הוסיף ויטמין D ו- בי-12. ההזיות החמירו לאחרונה, אין חום. יש ימים שנמשכים כשבוע שהוא בסדר גמור, שפוי כבעבר ואח"כ מס' ימים של הזיות ופאניקה. מה הסיבה ? האם כדאי להזמין פסיכיאטר או מומחה אחר? ת ו ד ה.

12/03/2011 | 02:38 | מאת: אילן שפר

ליאת שלום מצבו הפיזי ה"תקין" של אביך לא בהכרח קשור למצבו המנטלי, אני כן הייתי מבקש חוות דעת נוספת משום שיש טיפולים שיכולים להתאים למה שאת מתארת אצל אביך.

12/03/2011 | 09:54 | מאת: ליאת

תודה תודה על התייחסתוך. חוות דעת מאיזה תחום מומלצת על ידך ? שוב תודה.

מנהל פורום גריאטריה