אבא הפסיק לדבר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/03/2011 | 09:20 | מאת: משה

שלום, אבא בן 87 הפסיק פתאום לדבר. כששואלים אותו שאלה הוא מנסה לענות ואומר: אממממממ אמממממ והמשפט לא יוצא. כשאומרים לו תגיד: משה, הוא אומר: משה ניראה שהוא מבין אך המילים לא יוצאות לו.רופא המשפ' אמר שיתכן ועבר ארוע מוחי ואין מה לעשות, לכן אין טעם אפילו לעשות CT מוח. ניראה טוב, אוכל טוב, ניראה שמרגיש טוב. מטופל וחי בתנאים טובים. יש מה לעשות?

12/03/2011 | 02:30 | מאת: אילן שפר

משה שלום אין לי מספיק פרטים על אביך (תפקוד לדוגמא מעבר לאכילה, האם היו ארועים מוחיים בעבר ועוד) אבל אני חושב שמה שתארת מחייב ברור, השאלה היא לא רק מה לעשות עם הפסקת הדיבור אלא גם מה עושים כדי למנוע ארוע מוחי (אם אכן היה כזה) בעתיד - מה הטיפול התרופתי שהוא צריך לקבל? בענין הפסקת הדיבור - האם התייעצתם עם נוירולוג? גריאטר? האם עבר הערכה של קלינאית תקשורת? על אחת וכמה אם ההבנה אצל אביך לא נפגעה משום שאז חוסר היכולת לדבר היא מתסכלת מאוד ועלולה בין היתר לגרום לדכאון. כאמור חסרים הרבה פרטים ואני לפחות בעד ברור של המקרה.

מנהל פורום גריאטריה