זכאות לעזרה - חוק הסיעוד

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/11/2008 | 20:06 | מאת: בת דואגת

האם חייבים לעבור בדיקת MINI MENTAL כדי ל"זכות" לקבל עזרה מכח חוק הסיעוד??? לא מספיק שהבדיקה משפילה , אבי לא מוכן להבדק כי הוא חושב שהוא "בסדר" !!! יוצא מכך שאין באפשרותי לדרוש עבורו עזרה שמגיעה לו כי הוא אינו מוכן לעבור את הבדיקה! (בעבר הגשתי כבר בקשה לביטוח לאומי עבר מכיוון שהוא עדיין "שולט" בחלק מהתיפקודים נעניתי בשלילה.)

13/11/2008 | 21:00 | מאת: אילן שפר

ערב טוב לבת המודאגת בדיקת המינימנטל אינה בשום מקרה תנאי לקבלת חוק סיעוד, זוהי בדיקת "סקר" (screening test) שמהווה חלק מבדיקות נוספות שמטרתן לאבחן ירידה קוגניטיבית. הקשר בין הבדיקה ובין זכאות לחוק סיעוד הוא עקיף: אם נמצא שאכן לנבדק(על פי מספר סוגי בדיקות!!) יש ירידה קוגניטיבית המשפיעה על יכולתו התפקודית, אז אנחנו מדברים על דמנציה (שטיון), אם הדמנציה היא חמורה והרופא מגדיר את הנבדק כזקוק להשגחה, רק אז יש לזה משמעות מבחינת חוק סיעוד, גם אם הוא לכאורה מתפקד. בהקשר לבדיקה עצמה, אני חייב לציין שכאחד שהעביר את הבדיקה למאות נבדקים, איני חושב שהיא משפילה (ובוודאי לא נועדה להשפיל), אם היא מוסברת ומוצגת כראוי. כל טוב והרבה בריאות

14/11/2008 | 08:58 | מאת: בת דואגת

אבי לא מקבל את הזכות לעזרה כי חלק מהתפקודים קיים. נאמר לי שאם יעבור בדיקה אצל פסיכוגריאטר , יש סיכוי שיאובחן כסובל מתהליך דמנטי, אבל הוא אינו מוכן לעבור את הבדיקה (הוא היה נוכח בבדיקה של אימי בעבר ) בכל אופן תודה על תשובתך.

מנהל פורום גריאטריה