שינת יתר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/02/2011 | 19:51 | מאת: אתי

שלום!אמא בת 83 .לאחרונה רוצה רק לישון.יש מטפלת צמודה (עובדת זרה).אין לה תאבון לכן מקבלת אינשור.התופעה של השינה ממש מפחידה.היא קמה בצהריים אחר כך מנמנמת בכורסא ושבע בערב שוב חוזרת למיטה.עברה לפני שנתיים אירוע מוחי.

25/02/2011 | 12:45 | מאת: אילן שפר

אתי שלום עודף שינה עלול להגרם ממספר גורמים: טיפול תרופתי, דכאון, תת תזונה, מחסור בויטמיןB12, תת פעילות של בלוטת התריס, אנמיה, חוסר פעילות!! ועוד, כדי לנסות לאבחן את הסיבה/ות אצל אימך צריך בהתאם לסיבות האפשריות לבצע בדיקות מתאימות: בדיקות דם, סקירה של הטיפול התרופתי, אבחון דכאון (אם אפשרי), במקביל לדאוג לגרויים סביבתיים והפעלה: מרכז יום, פעילות גופנית עד כמה שנית, משחקים.

מנהל פורום גריאטריה