הזיות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/02/2011 | 22:21 | מאת: משה

אבא שלי מתקרב לגיל 90 ובמצב פיזי טוב יחסית ואמא שלי בגיל 80. הם נשואים קרוב ל- 50 שנה באושר רב. לאחרונה אבא שלי טוען שאמא שלי בוגדת בו עם גברים שבאים אליהם הבייתה באמצע הלילה, מסתובבים עירומים ומזריקים לה זריקות.אבא שלי שרד את השואה ועד לאחרונה היה צלול, הגיוני וזו פעם ראשונה שנחשפנו להזיות הללו.הם גרים בבית פרטי ומתפקדים ללא עזרה מה יכולה להיות הסיבה? לאן צריך לפנות בנדון?

12/02/2011 | 09:54 | מאת: אילן שפר

משה שלום בשלב ראשון פונים להתייעצות עם רופא המשפחה, כדאי גם לבצע בדיקות בסיסיות כמו בדיקת דם (כולל תפקוד בלוטת תריס, ויטמין B12)אם לא נעשו בחצי שנה אחרונה, מבקשים הפניה לרופא גריאטר להערכה כוללנית ולאיתור הגורם האפשרי להזיות האלה.

14/03/2011 | 16:58 | מאת: אורנה

דודי בן 90, אף הוא ניצול שואה. רוב הזמן הוא צלול, ויש לו שעות שבהן הוא מתחיל לשאול אותי מתי המטוס מגיע, או שהוא מחפש את בת דודה שלו (שנספתה בשואה) ומתאר לי אותה (בת 12) וכו'. אני לא רואה שהרופאים המטפלים בו מטפלים בזה (הוא בבית אבות, ועושים לו בדיקות דם באופן קבוע, וגם מתאשפז מידי פעם בבי"ח) שאלתי היא התנהגותית יותר. כיצד אנחנו, בני המשפחה אמורים להתנהג במצב כזה. האם להזכיר לו שאנחנו לא מחכים לשום מטוס, או לזרום איתו בפנטזיה? האם להזכיר לו שאנחנו בשנת 2011 כשהוא בעצם מדבר איתי כאילו אנחנו בשנת 1935? זה יעזור?

מנהל פורום גריאטריה