תופעת זקנה?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

16/12/2010 | 18:34 | מאת: עליסה

שלום, עד לפני כמה ימים סבתי בת 86 היתה צלולה ועצמאית. גרה לעבוד (עם ביקורים יומיומיים של בני המשפחה) אך בימים האחרונים היא מבטאה לא נכון את המילים. מדברת בצורה מאד לא ברורה ואומרת משפטים ומלים שלא קשורים ביניהם ולא קשורים בכלל למצב ומתארת דברים שהיא רואה שאינם קיימים. שוכחת מלים ומה היא רצתה להגיד. זו תופעת זקנה רגילה או שאולי זה משהו שאפשר להקל עליו ולטפל? או לשפר? ואיך יכול להיות כזה שנוי חד בבת אחת? אודה לך מאד על עצתך, עליסה

18/12/2010 | 12:42 | מאת: אילן שפר

עליסה שלום התופעה שאת מתארת היא בהחלט לא תופעת זקנה רגילה ודורשת בדיקה כמו כל שינוי חד ופתאומי בכל גיל. ירידה מסויימת והדרגתית!! בזיכרון יכולה להופיע בזקנה ויכולה להיות להיות נורמלית לגיל, אבל קושי מילולי כל כך בולט והזיות כמו שאת מתארת עלולים לנבוע מגורמים אחרים שכאמור דורשים בדיקה.

מנהל פורום גריאטריה