בעית גניבות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

12/12/2010 | 14:47 | מאת: אהוד

אבא בן 85 מצבו הבריאותי תקין למדי. עדיין עובד מספר שעות ביום. לאחרונה אנו עדים לתלונות שלו שאנשים מסוימים סוחבים לו דברים שטותיים. למוטב לציין את אי הנעימות שניגרמת לסביבה. האם בני המשפחה יכולים לסייע במשהו? האם יש טיפול כלשהו, נפשי או תרופתי? אם כן איך משכנעים את האבא להגיע לטיפול? תודה אהוד

13/12/2010 | 14:39 | מאת: אילן שפר

אהוד שלום הצעד הראשון שכדאי לעשות במצב שאתה מתאר הוא להגיע עם אביך לאבחון וזאת כדי שניתן יהיה לענות על כל השאלות שאתה מעלה. שכנוע ההורה הוא לא תמיד פשוט, הן מהחשש (הלגיטימי) להיבדק והן מחוסר מודעות או הכחשה, רצוי להגיע קודם לרופא המשפחה אותו מכיר אביך ושם להציע בדיקה יותר מקיפה (אפשר לתאם "עמדות" עם הרופא קודם לביקור), אין צורך לפרט דווקא את הבעיה הספיציפית שנתקלתם בה אלא משהו כללי יותר - "אולי כדאי להגיע לגריאטר לבדיקה כללית שגרתית : תפקוד, תרופות, זיכרון..", להסביר כמובן שזה רופא מומחה לגיל המבוגר בדיוק כמו שפונים לרופאים מומחים בכל מיני תחומים אחרים. כדאי גם להימנע משימוש במונחים כמו פסיכיאטר,דמנציה, אלצהיימר וכד'. שיתוף פעולה של הנבדק מאוד חשוב משום אחרת יהיה גם קשה לישם המלצות או טיפולים אפשריים שקיימים. אתה יכול גם להציג את הבדיקה דווקא כבקשה או צורך שלך לוודא שאביך יהיה במעקב רפואי מתאים, כצעד של מניעה ולא רק של טיפול בבעיה קיימת. אתה יכול כמובן לגייס בני משפחה אחרים או חברים בעניין השכנוע. במידה שאביך מסרב, הנח לענין לזמן מסויים ונסה שנית מאוחר יותר.

13/12/2010 | 15:38 | מאת: אהוד

מנהל פורום גריאטריה