בחילות, בריחת שתן

דיון מתוך פורום  גריאטריה

01/11/2008 | 11:06 | מאת: יאיר

האם כאבי צוואר לאישה בת 85 זה הגורם לה לבחילות ? מה ניתן לעשות כנגד בריחת שתן בלילה - תופעה חדשה מהימים האחרונים ? תודה על ההתייחסות

02/11/2008 | 18:03 | מאת: אילן שפר

יאיר שלום אחת הסיבות היותר שכיחות לבריחת שתן "חדשה" היא דלקת בדרכי השתן ולכן בשלב ראשון לצריך לבצע בדיקת שתן, רגילה ותרבית. קיימים מספר "סוגים" של בריחת שתן ובהתאם יכולים להיות מספר גורמים מלבד דלקת: התכווצות לא רצונית של השלפוחית, חולשת שרירי רצפת האגן, שתיה מרובה, ניידות מוגבלת, תרופות ועוד. אבחון הסיבה לאי השליטה יכול בדרך כלל להעשות על ידי תשאול מקיף של המטופל/ת ולעיתים על ידי בדיקות בנוסף לבדיקת שתן, לשם כך כדאי כמובן להגיע לרופא המטפל, באשר לכאבי צוואר ובחילות, בעקרון כאבים חזקים מכל סוג עלולים לגרום לבחילות וזאת כתגובה שלנו לכאב, כדי לקבוע האם במקרה מסויים קיים קשר ספיציפי בין כאבים בצוואר לבחילות, יש צורך ביותר פרטים, בין היתר לנסות לקבוע מה מקור לכאבים בצוואר. כל טוב והרבה בריאות.

מנהל פורום גריאטריה