רעידות עקב שימוש בקלופיקסול

דיון מתוך פורום  גריאטריה

04/10/2010 | 21:14 | מאת: גל

שלום רב אימי בת 83 חולת אלצהיימיר מטופלת מזה מספר חודשים בקלופיקסול 2 טיפות ביום,מאז תחילת הטיפול יש רעידות בגוף שהולכות ומתגברות,האם יש לזה גם השלכות רפואיות או שהבעיה היחידה היא ויזואלית למסתכל בלבד,האם מומלץ במקרה זה לקחת תרופות נוגדות רעידות.האם לדעתכם הרעידות בלתי הפיכות גם אם נרד במינון התרופה תודה רבה

05/10/2010 | 14:50 | מאת: אילן שפר

גל שלום תופעות לוואי לא רצויות של תרופות אינן נמדדות רק לפי ההשלכות הרפואיות אלא גם ולא פחות חשוב לפי ההשלכות על תפקודו או הרגשתו הכללית של זה שנוטל אותן, גם אם תופעת הלוואי היחידה היא רעידות בגוף, צריך לקחת בחשבון שהן עלולות לגרום לתחושת אי נוחות קשה אצל אימך גם אם היא אינה מסוגלת לבטא זאת, אין מדובר רק בבעיה ויזואלית כפי שאתה מתאר אותה. לגבי שינוי המינון כדאי כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל, ייתכן שכל מינון יגרום לתופעה הזאת, במידה שהתרופה היא אכן הגורם לרעידות, סביר להניח שהתופעה תיפסק כשמתן התרופה ייפסק. מתן תרופה נוספת כדי לבטל את תופעות הלוואי של תרופה מסויימת לא תמיד רצוי ולא בהכרח פותר את הבעיה, מה עוד שגם לתרופה כזאת עלולות להיות תופעות לוואי, מעבר לכך מספר התרופות שאימך תקבל רק יגדל. קלופיקסול היא תרופה אנטיפסיכוטית וכאלה יש עוד כמה, השאלה אם נוסו תרופות אחרות? שאלה נוספת היא האם ברור שטיפול כזה הוא לחלוטין הכרחי - האם ההטבה הצפויה "שווה" את תופעות הלוואי. בברכה אילן שפר 0507779683

05/10/2010 | 19:45 | מאת: גל

לא נראה לי שאימי סובלת מהרעידות,לפחות לפי מה שאני יכול להבין ממנה.התרופה נתנה עקב אי שקט חריף מחשבות שווא ולפעמים גם ראיה של דברים שכלל לא קימים,מאז תחילת הטיפול יש שיפור רב מאוד ואימי הרבה יותר נינוחה וגם הטיפול למטפלת שלה ולמשפחה הפך להיות הרבה יותר קל. במידה והרעידות הם מהקלופיקסול האם לדעתך זה יכול לגרום בכל זאת לסבוכים רפואים תודה רבה

מנהל פורום גריאטריה