מהם סימני מחלת הדימנסיה?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

02/10/2010 | 20:14 | מאת: לבנת

שלום רב. אבי בן 85, אלמן כבר 14 שנים ומתגורר לבדו. הוא עצמאי ומתפקד בסדר גמור יחסית לגילו. לאחרונה חלו שינויים במצב רוחו. הוא כועס, עצבני ולא רוצה קשר עם משפחתו, אפילו לא עם נכדיו האהובים. לאחרונה כנראה שהעוזר שניקה את ביתו גנב מספר חפצים לא יקרים מביתו. אבי רותח מזעם ומשליך את כעסו על ילדיו. הוא רוצה להתנתק מהמשפחה ולדעתי שרוי בדיכאון. האם סוג זה של אשמה וכעס קשור למחלת הדימנסיה?

03/10/2010 | 22:33 | מאת: אילן שפר

לבנת שלום שינויים במצב רוח, אשמה וכעס יכולים להיות קשורים לדמנציה אבל יכולים גם לנבוע מדברים אחרים כמו דכאון או להבדיל מליקוי בתפקוד בלוטת התריס! הדרך היחידה לאבחן את מצבו של אביך הוא לבצע הערכה גריאטרית כוללת.

מנהל פורום גריאטריה