לאחר קטיעת רגל מתחת לברך

דיון מתוך פורום  גריאטריה

24/09/2010 | 23:59 | מאת: רוזי

אימי כ4 שבועות לאחר קריטת רגל מתחת לברך-הפצע נראה שלא נרפא ויש הרבה הפרשות -לפי רופאת בית החולים השיקומי-בבית בלב בת ים - הכל בסדר-היא בעיקר מסתמכת על הדיווח של האחות טיפולים--רופא אורטופד יועץ ראה את הפצע לפני שבועיים בפעם הראשונה לקח תרבית ונאמר לי שזה שלילי ואין חיידק או זיהום. מה ניתן לעשות? לדרוש ביקור דחוף של יועץ מומחה לפצעים קשיי ריפוי? מטעם השיקום? או פרטי?אמי סובלת גם מסכרת סוג 2 שכרגע מאוזנת וחסימה חלקית של כלי דם. תודה על כל יתיחסות

25/09/2010 | 13:03 | מאת: אילן שפר

רוזי שלום ריפוי פצעים אצל חולי סוכרת וכלי דם עלול להיות תהליך ממושך מאוד, לפעמים עד חודשים!! כך שארבעה שבועות הם יחסית לא הרבה זמן, העובדה שהפצע אינו מזוהם היא משמעותית וחיובית ביותר אך כאמור מצבו הפיזי של המטופל ונתונים כמו מצבו התזונתי וחוסר ברזל אם קיים, מכתיבים את קצב ריפוי הפצע. קיימות הרבה שיטות לטיפול בפצעים ולפעמים אין ברירה אלא לנסות מספר שיטות עד לריפוי הפצע שיכול לארוך זמן רב.

מנהל פורום גריאטריה