קושי בגמישות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/08/2010 | 20:00 | מאת: ניר

אילן שלום , אימי בת 74 , עד לפני שנתיים אישה בריאה אלא שאז נפטר אבי שהיה כל עולמה. לאחר מותו אימי לא הפסיקה לבכות (עד היום למעשה)ומסרבת לקבל כל עצה שתוציא אותה מהבית להתערות בחברה אנושית. במקביל אימי ירדה במשקל שגם ככה לא היה גבוה ומשקלה עכשיו הוא 8 קילו פחות מלפני שנתיים. לפני שנה חלתה אימי בשלבקת חוגרת וסבלה קשות ממנה . בחודשיים האחרונים יש לאימי בעיה לקום מתנוחת ישיבה על הריצפה (היא עושה יוגה) וכל פעולה שכרוכה בשינוי פוזיציה (מעבר מישיבה לעמידה,לכופף את הברכיים) לאחר נטילת אופטלגין או אתופן הקושי נעלם עד שפגה ההשפעה של הכדור . בדיקות הדם סבירות ולא מעלות ממצאים וכנ"ל ביקור אצל ראומטולוג שהמליץ להמשיך ולקחת את שני הכדורים הנ"ל מה בעיני אימי לא סביר בכלל. 1. מי הרופא הנכון לטיפול בבעיה כזו ? 2. האם מגה גלופלקס יכול לעזור פה ? 3. מה יכולה להיות הסיבה לזה ? המון תודה , ניר

30/08/2010 | 23:35 | מאת: אילן שפר

ניר שלום האם אימך סובלת מדלקת פרקים ולכן פניתם לראומטולוג? האם פניתם לאורטופד? זו כתובת די מתבקשת במקרה שאתה מתאר, האם ידוע על בעיה של שחיקת סחוס בברכיים? היעילות של מגה גלופלקס במקרים של שחיקת סחוס היא מוגבלת ותלויה בחומרת הבעיה. האם הקושי או הכאבים מוגבלים רק לברכיים? אופטלגין ובמיוחד אטופן אינם טיפולים מומלצים לאורך זמן במיוחד בגיל המבוגר (כל התרופות מ"משפחת" האטופן אינה מומלצת בגיל המבוגר בגלל תופעות הלוואי שלהן שקשורות לדימום ממערכת העיכול, פגיעה כלייתית אפשרית ועליה בלחץ הדם)

31/08/2010 | 00:15 | מאת: ניר

רופא המשפחה הפנה אותה לראומטולוג עקב התלונות שלה על בעיית הגמישות . לגבי האתופן והאופטלגין הנזק ידוע לנו אבל איך ייתכן שהם עוזרים ? שוב תודה ובכל מקרה נפנה לאורטופד כפי שהצעת .

מנהל פורום גריאטריה