מורפיום

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/08/2010 | 09:52 | מאת: נריה

חמותי בת 90 כנראה בעקבות סרטן הוושט בקושי אוכלת הגיעה למשקל מינימום. כדי להקל עליה את תקופת חייה האחרונה נתן לה רופא מרשם למורפיום באינהלציה. הייתי שמחה לשמוע מה דעתך ומה ההשפעה בצורת מתן כזו. האם אתה ממליץ על הוספיס בית ? תודה

30/08/2010 | 23:22 | מאת: אילן שפר

נריה שלום לא ציינת האם הטיפול במורפיום באינהלציה הוא לקוצר נשימה או לכאבים? למיטב ידיעתי, מורפיום באינהלציה הוא טיפול מקובל בעיקר לקוצר נשימ למרות שלמעשה אין הוכחות מחקריות חד משמעיות ליעילותו, יחד עם זאת בכל הקשור לטיפול בחולים אונקולוגיים, מבחן התוצאה הוא הקובע וייתכן שטיפול כזה יהיה יעיל לחמותך. האם נוסה טיפול נרקוטי בצורות אחרות כמו במדבקות? מהכרותי את הוספיס בית אני בהחלט ממליץ על טיפול במסגרת הזאת,

מנהל פורום גריאטריה