בריחת שתן

דיון מתוך פורום  גריאטריה

30/07/2008 | 01:29 | מאת: מוטי

אבי בן 82 ומתגורר לבדו, הוא איש עצמאי ופרט למנקה פעם בשבוע הוא לא נזקק לשום עזרה, לאחרונה כשאני מגיע לבקר אותו אני מרגיש בריח קל של שתן בבית, אבי מצידו לא סיפר לי שיש לו איזושהי בעיה ולי לא נעים לשאול אותו, מה אני עושה?

30/07/2008 | 22:40 | מאת: אילן שפר

מוטי שלום אחת הבעיות היותר רגישות אצל אנשים בכלל וקשישים בפרט היא הופעה של אי שליטה במתן שתן. חשוב גם לדעת שזוהי גם אחת הסיבות היותר שכיחות להסתגרות חברתית. אי שליטה במתן שתן אינה בעיה שהיא בהכרח חלק "נורמלי" מזקנה כפי שמקובל לחשוב ובהרבה מקרים ניתנת לפתרון. קיימים מספר סוגים של אי שליטה ובהתאם מספר פתרונות, משום כך גם הכרחי קודם כל להגיע לאבחנה מדויקת. אני מבין שהרעיון לדבר על הנושא עם אביך אולי מביך אותך אבל אני כן מציע שתשאל את אביך ישירות אך בעדינות, כמובן, האם קורה שלעיתים אינו מספיק להגיע לשירותים בזמן? אפשר גם לשאול אותו שאלה אחרת: האם הוא מתעורר הרבה בלילה לתת שתן בלילה, או "האם כאשר אתה מרגיש צורך לתת שתן אתה יכול להתאפק או שחייב להגיע מיד לשירותים" ? או, מה הוא עושה כשהוא מחוץ לבית וצריך שירותים. ייתכן מאוד שדווקא העלאת הנושא מצידך תקל עליו לדבר על כך.

מנהל פורום גריאטריה