אימי- כנראה דמנציה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

27/05/2010 | 12:20 | מאת: רחל

שלום לך, אימי בת 79, לאחר התקף לב. לאחרונה, סובלת משיכחה קלה ומאוד ירדה במשקל. שוקלת כ- 40 ק"ג. פנינו לעזרה לביטוח לאומי ונעננו בשלילה לפני כמה חודשים. השבוע התקשר הרופא הפנימי וביקש שניקח אותה לפסיכיאטר-גריארטרי, כדי שהוא ייקבע שהיא מסוכנת לעצמה. שאלתי: אם אכן תיהיה אבחנה כזו, נוכל לקבל אישור לעובד זר, למרות שסורבה לסיוע מביטח לאומי?

27/05/2010 | 20:41 | מאת: אילן שפר

רחל שלום קביעה של גריאטר שאדם מסוכן לעצמו (תשוש נפש) בדרך כלל תקנה ניקוד גבוה בבדיקה של ביטוח לאומי ותאפשר קבלת אישור לעובד זר. את מציינת שאימך סובלת משיכחה קלה, האם היו מקרים בהם סיכנה את עצמה? הלכה לאיבוד, שכחה גז דלוק? אם כן, יש לציין זאת ואז המשמעות היא שיש צורך בהשגחה של 24 שעות (עובד זר). לדמנציה דרגות שונות ולא כל חולה הסובל מדנמציה מסכן את עצמו וזקוק להשגחה. יתרה מזאת לא כל שיכחה קלה היא דמנציה.הערכה במקרה הזה היא חיונית ואני ממליץ לעשותה.

31/05/2010 | 08:59 | מאת: רחל

תודה רבה

מנהל פורום גריאטריה