שימוש ב- נוברטיס אקסלון 3 מ"ג

דיון מתוך פורום  גריאטריה

12/10/2008 | 15:03 | מאת: מאיר

שלום, אבי בן ה- 84 אובחן כחולה בדמנציה לפני כ- 3 שנים. הוא טופל באמצעות התרופה נוברטיס אקסלון 3 מ"ג למניעת ההתדרדרות בזכרון. לפני כ- 3 חודשים הופסק הטיפול (שהיה במימון קופת החולים) כיוון שנבדק על ידי הרופא ונמצא שקיימת התדרדרות במצבו ובמקרים אלו אין התרופה יכולה להועיל. האם קביעה זו הינה נכונה ? האם המשך הטיפול באמצעות התרופה יכול לעצור ואפילו במעט את התדרדרות מצבו ?

13/10/2008 | 16:03 | מאת: אילן שפר

מאיר שלום הקביעה קרוב לוודאי נכונה משום שהשפעת התרופה מסוג אקסלון אכן מוגבלת בזמן, טווח היעילות שלה יכול להשתנות בין מטופלים. (המינון המקסימלי של התרופה יכול להגיע עד 12 מ"ג ביום, לא ברור לי ממכתבך מה המינון שאביך קיבל). בכל מקרה מימון קופות החולים נעשה על פי הנחיות משרד הבריאות שקבע כי הטיפול יופסק במקרים בהם המחלה כבר מוגדרת חמורה ו/או יש הדרדרות קוגניטיבית המתבטאת בשינוי לרעה ב- MMSE (מבחן קוגניטיבי שנקרא מינימנטל) של יותר מ- 3 נקודות במהלך 6 חודשים או שינוי לרעה ב- (ADAS-Cog (Alzheimer’s assessment scale – cognitive functions subscale של 4 נקודות במהלך 6 חודשים. בספק אם המשך הטיפול עשוי לעצור את ההדרדרות, יחד עם זאת קיימת תרופה נוספת שמקובל לתת אותה במקביל או לאחר תום השימוש באקסלון ודומותיה (היא אינה בסל) וכדאי אולי לבדוק עם הרופא מה דעתו על הטיפול בה במצבו של אביך, התרופה היא ממנטין או בשמותיה המסחריים אביקסה או ממוקס. הרבה בריאות ובהצלחה

מנהל פורום גריאטריה