פורנו בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

06/04/2010 | 09:16 | מאת: דניאל

שלום רב, אבי בן 85, מתגורר לבדו מאחר ואמי נמצאת בבית אבות כשנה. לאחרונה נוכחתי לדעת שאבי מרבה לצפות בסרטי פורנו באנטרנט. בנוסף הוא אף פנה אלי ולשכנה שלו (ואולי לעוד אנשים) שיראו לו כיצד מזמינים סרטי פורנו בערוצי הלווין. האמת, אני לא יודע איך "לאכול" את זה. מעבר למבוכה ולסלידה שאני חש מעצם הרעיון ומהעובדה שהוא פונה לאנשים זרים לעזרה בענין, אני תוהה מה זה אומר לגבי מצבו הנפשי. האם ההתעסקות בזה עלולה לפגוע בו בצורה כלשהי? האם זה בכלל "תקין" לגילו? יש לציין שהוא סובל מסכרת ומעט בלבול, מעבר לזה הוא בריא ומתפקד. כיצד עלי להגיב לנושא? בתודה מראש דניאל

06/04/2010 | 18:06 | מאת: אילן שפר

דניאל שלום ההתעסקות של אביך ואנשים מבוגרים/זקנים בכלל, כפי שאתה מתאר אותה במין, תקינה ונורמלית לחלוטין. היא אינה יכולה לפגוע בו בשום צורה וזה לא אומר כלום לגבי מצבו נפשי (שלילי בוודאי שלא, להיפך אולי כן). מין ומיניות הם צורך בסיסי ולענין ולהתעסקות בהם אין גיל, הן כאשר מדובר בקיום יחסי מין (במסגרת זוגית או אוננות) והן בצפיה או בקריאה של חומר כתוב, גם אם זו "פורנוגרפיה". מיותר לציין שאני לא מדבר על שימוש לרעה במין!. אתה מציין שאימך נמצאת בבית אבות כשנה, ייתכן מאוד שגם כזוג הוריך עסקו במין בצורה כזאת או אחרת ועכשיו כשאביך לבד זה מאוד חסר לו, לך אמנם נודע רק לאחרונה על הענין שהוא מגלה במין אבל מי אמר שהענין הזה חדש?. לדעתי אתה לא אמור ל"אכול את זה" בשום צורה מלבד לשתף פעולה, להיפך אם אתה תהיה זה שיסייע לו, הוא יפנה פחות לאנשים אחרים. הנושא של מין ומיניות בין בני זוג לבין עצמן ובין הורים לילדיהם הוא נושא שהרבה פעמים לא מדברים עליו, במיוחד בדור של הורינו ואפילו בדור שלנו. אתה משתמש במילים כמו מבוכה וסלידה, אני לא יודע מה רמת הפתיחות לנושא בינך לבין אביך, אם מבחינתך אתה מרגיש שאתה יכול לדבר איתו על הנושא, אני מציע שתעשה זאת, יחד עם זאת לפעמים קל יותר לדבר עם זרים - שכנים, חברים ואני לפחות חושב שזה בסדר גמור (אני מניח שאביך מכיר את אלה שהוא נעזר בהם). הדבר היחיד שכדאי להסב את תשומת ליבו של אביך הוא רק להיות זהיר כשמדובר בתשלומים לאתרי אינטרנט שונים באמצעות אשראי וכד', אמצעי זהירות בסיסיים שכדאי לנקוט בכל רכישה דרך האינטרנט. אני מצרף שני קישורים של מאמרים שעוסקים בנושא,(יש המון כאלה), שווה לקרוא ואתה תוכל בין היתר לראות שמחקרים שונים מצאו שאחוז לא מבוטל של בני הגיל השלישי מגלה ענין או עוסק במין ומיניות בצורות שונות. http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=1394 http://www.hadar-net.org/?pg=&CategoryID=182&ArticleID=42&SearchParam=%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%99%D7%A9%D7%99

מנהל פורום גריאטריה