צלילות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

04/04/2010 | 12:08 | מאת: grytsje

האם אדם שהיה לו 180% נכות סיעודית לאחר ארוע מוחי והיה חולה פרקינסון היה יכל להיות צלול לערוך צוואה? מה התנאים ע"מ לקבוע שהוא לא היה צלול? איזה תרופות גורמות בוודאות לאי צלילות? התרופות הקבועות שלו היו: ריקויפ 5 מ"ג, לבופור פלוס 250, פק.מרץ 100 מ"ג, דופיקר 1, מיקרופירין 100 מ"ג, נורמלול. קומדין, סלו K אם במסמכים הרפואיים כתוב שהרופא הראשון שטיפל בו קבע שהוא היה חולה אלצהיימר ודמנציה במקום לגלות שזה היה פרקינסון, והנוירולוג אומר שזה לא נכון, האם אפשר להוכיח שזה לא היה נכון ע"י התרופות שהוא קיבל, האם הוא היה צריך לקבל תרופות מסויימות אם הוא הכן היה חולה אלצהיימר ודמנציה והעובדה שהוא לא קיבל אותן תומך בטענה של הנוירולוג שהוא לא היה חולה אלצהיימר ודמנציה?

04/04/2010 | 14:26 | מאת: אילן שפר

צלילות של אדם נקבעת לפי מספר משתנים, העיקריים שבהם: התמצאות במקום ובזמן, התמצאות באנשים (בני משפחה, קרובים, חברים), התמצאות בסיטואציה (מצב) ושיפוט. המשתנים האלה נבדקים באבחון מתאים שכולל מספר מרכיבים: שאלות ישירות וביצוע משימות. לא מן הנמנע שאדם נכה לאחר ארוע מוחי ומאובחן כחולה פרקינסון יהיה צלול, תלוי מאוד בשלבי המחלות השונות וגילו, את זה כאמור יש לבדוק ישירות ולא רק בהסתמך על הרקע הרפואי. ייתכן מצב שאדם יחלה גם בפרקינסון וגם בדמנציה, זה לא חייב להיות או זאת או זאת ואי אפשר ל"הוכיח" זאת על פי התרופות שקיבל. מבחינת הקשר בין צלילות ותרופות, התשובה היא אינה חד משמעית, לבופר או דופיקר יכולות לגרום לדוגמא להזיות אבל מכאן לאבחנה של חוסר צלילות יש מרחק. חולה דמנציה (אלצהיימר היא אחד הסוגים, לא מדובר על שתי מחלות נפרדות) יכול לקבל תרופות מסויימות שמעכבות את התקדמות המחלה לזמן מסויים אך לא מונעות אותה ולא מרפאות אותה.

מנהל פורום גריאטריה