סכרת לאבי

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/03/2010 | 10:58 | מאת: גילה

אבי בן 76 יש לו סוכרת כבר מס' שנים, מטופל בכדורים הבעיה שלאחרונה הוא לא מצליח להתאזן והוא שומר על מה שהוא אוכל ומשתדל להתאמן מה יכולה להיות הבעיה?

10/03/2010 | 23:38 | מאת: אילן שפר

גילה שלום השאלה היא קודם כל למה את קוראת להתאזן? קחי בחשבון שאצל אנשים מבוגרים אנחנו לא מחכים או אפילו לא רוצים איזון בערכים של אנשים צעירים אלא מעדיפים שערכי הסוכר יהיו מעט גבוהים יותר, אם ניקח לדוגמא את רמת ה Hba1c (רמת הסוכר הממוצעת של שלושה חודשים), אצל אדם צעיר הגבול העליון הוא 6, אצל אדם מבוגר היא יכולה להיות 7 ואפילו 7.5 וזה בסדר, זאת משום שרמת סוכר נמוכה מסוכנת בהרבה מרמת סוכר גבוהה. אם אצל אביך הערכים הם מעל 8 הוא אכן לא מאוזן. אפשרות שניה - בהנחה שאביך לוקח טיפול תרופתי מקסימלי בכדורים ושומר על תזונה מתאימה ופעילות ואינו מאוזן, ייתכן שגופו כבר אינו מגיב לטיפול בכדורים וגם זה ייתכן, במקרה כזה צריך לשקול מעבר לאינסולין בזריקות. אני מניח שהתייעצתם עם הרופא המטפל, מה הוא מציע??

22/03/2010 | 14:33 | מאת: גילה

תודה על תשובתך, גם הוא טוען שיש צורך להחליף לאינסולין (ארוך-טווח) ורציתי להתיעץ במקביל בעוד מקומות האם אינסולין ארוך-טווח יכול להיות אופציה טובה לדעתך?

מנהל פורום גריאטריה