הוצאת תשוש נפש מביתו

דיון מתוך פורום  גריאטריה

27/01/2010 | 22:47 | מאת: דור

אשמח לדעת האם מומלץ לקחת חולה אלצהייימר בן 85 למספר ימים מחוץ לביתו? מה יכולות להיות ההשפעות של עזיבת הבית על מצבו? תודה

28/01/2010 | 21:49 | מאת: אילן שפר

דור שלום התשובה לשאלתך תלויה בעיקר בשני גורמים:1. על איזה שלב של אלצהיימר מדובר? 2. לאיפה אתה מתעתד לקחתו? כדאי לזכור שאחד הביטויים לאלצהיימר, בעיקר בשלבים מתקדמים הוא חוסר התמצאות במקום (ובזמן)היות שכך גם שינוי קטן במקום עלול לגרום למצב בלבולי ולכתוצאה מכך לאי שקט. מצב כזה עלול לקרות כשהוא מתעורר משינה בבוקר, זה עלול לקרות בלילה אם הוא ירצה ללכת לשירותים ולא ימצא את דרכו, משום כך עדיף בדרך כלל לא לשנות את הסביבה אליה הוא רגיל. דבר נוסף - אם מדובר על איזושהי שמחה משפחתית שצפויים להיות בה הרבה אנשים (גם אם בני משפחה) והרבה "רעש" (עבורו לפחות) גם זה עלול לגרום לו למצוקה ושוב כתוצאה מכך לאי שקט. ההמלצה שלי היא לא לעשות זאת אבל אני לא מכיר את האיש ולכן אני מודה שהיא לא לגמרי חד משמעית, אם בכל זאת החלטתם להוציאו מהבית, חשוב להיות ערניים לאותות מצוקה ממנו ולקחת בחשבון שאולי תאלצו להחזיר אותו לביתו אם מצב כזה יקרה.

מנהל פורום גריאטריה