כאבי בטן חזקים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

02/10/2008 | 17:51 | מאת: נכדה מודאגת

סבתי בת 83 סובלת מזה כחודש מכאבי בטן חזקים לאחר ארוחה, בחילות וכמו כן לדבריה כמעט שאינה אוכלת בימים האחרונים. לפני שלושה חודשים הופסק לסבתא טיפול קבוע באומפרדקס אך משהחלו הכאבים התרופה הוחזרה לשימוש, עם זאת הכאבים לא חלפו ונדמה שיש החמרה. הרופאה הפנתה את סבתא לבדיקת אולטרסאונד בטן ובינתיים טיפול בזריקות פפאוורין. שאלתי היא- האם ניתן לגלות דלקת או כיב בדרכי העיכול בעזרת אולטרסאונד או שמא נחוצה בדיקת גסטרו? תודה ושנה טובה

03/10/2008 | 12:57 | מאת: אילן שפר

לנכדה המודאגת שלום אולטראסאונד בטן מאפשר בצורה לא פולשנית בדיקת תקינות של אברי הבטן: כבד, טחול, לבלב, כיס מרה, כליות ודרכי שתן, בלוטות לימפה. הבדיקה אינה מיועדת לגילוי דלקת או כיב בדרכי העיכול. גסטרוסקופיה או אנדוסקופיה הן בדיקות (פולשניות) המיועדות לכך. אני מניח שהרופאה מחפשת סיבות אפשריות נוספות לכאבי הבטן מלבד כיב קיבה, אולי גם משום שהכאבים לא חלפו עם השימוש באומפרדקס. הרבה בריאות ושנה טובה בלי דאגות

מנהל פורום גריאטריה