שילוב תרופות בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

14/11/2009 | 18:54 | מאת: דורון

שלום רב, סבתי בת 90 ולוקחת כ-12 כדורים ביום של תרופות שונות, אני די משוכנע שחלקן אינן נחוצות או אפילו מזיקות. מה כדאי לעשות? למי לפנות? מומחה גריאטריה או פרמקולוג? או שניתן גם לרשום כאן את סוגי התרופות ולקבל חוות דעת ראשונית? תודה.

14/11/2009 | 23:46 | מאת: אילן שפר

דורון שלום הכתובת המתאימה לבדוק האם הטיפול התרופתי שסבתך לוקחת נחוץ כולו הוא גריאטר, לשם כך הוא יהיה כמובן זקוק למסמכים רפואיים רלבנטיים (בדיקות הדמיה, סיכומי אשפוז אם יש כאלה, חוות דעת של רופאים מומחים אם היו וכד') ובנוסף כמובן הכרחי שיהיו בידיך בדיקות דם עדכניות (לפחות מהחצי שנה האחרונה: כימיה, ספירת דם, רמת B12, תפקודי בלוטת תריס וחומצה פולית), קשה יהיה לחוות דעה על התרופות במסגרת הזאת בעיקר משום שאין אפשרות טכנית להעלות את כל מה שציינתי, אלא אם אתה רוצה לשאול על נחיצות של תרופות ספציפיות כמו אלה שאתה חושב שאולי מזיקות לה. www.ilanshefer.co.il

מנהל פורום גריאטריה