בעיות בהליכה לשירותים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

04/11/2009 | 19:34 | מאת: יפי

אבי מבקש ללכת לשירותים, הוא הולך , יושב על האסלה, לא מתפנה, ושוב הולך, ושוב לא מתפנה, וזה ממשיך כארבע עד חמש פעמים בסוף הוא מוריד את בגדיו ועושה צרכיו על הספה, איך ניתן להסביר את זה מה הבעייה שלו. אגב הוא סובל מבעיות ראייה קשות כתוצאה מאירועים מוחיים וקטרקט בשתי העיניים. בקיצור המטפל לא יכול היה לסבול את המצב ושם לו טיטולים, עכשיו אבי ממשיך ללכת לשירותים , אך לבסוף עושה את צרכיו בטיטולים אבקש הסבר לתופעה.

04/11/2009 | 23:16 | מאת: אילן שפר

יפי שלום הפרעות התנהגות בחולים דמנטיים כדוגמת מה שאת מתארת אצל אביך הן לעיתים חלק מהמחלה וכפי שכתבת לך קודם גם השליטה על הסוגרים בסופו של דבר אובדת. החולה עצמו אינו מודע לך וגם זה חלק מהמחלה. אני מבין שאת מנסה למצוא הסברים למה שקורה עם אביך אבל ההסבר היחיד לכל מה שאת מתארת הוא שזה חלק מהמהלך של דמנציה, אני יודע שלא קל לקבל זאת ואולי אפילו מתסכל, אבל אין טעם לנסות להבין את התנהגותו של אביך ושל חולים דמנטיים בכלל. כתבת לי שאביך מקבל סרוקאל, אני מציע שתדברי עם הרופא המטפל משום שייתכן והעלאת המינון יכולה להקל ולפעמים אפילו לפתור את הבעיה שציינת.

מנהל פורום גריאטריה