אבי הפסיק לבקש ללכת לשירותים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

31/10/2009 | 13:28 | מאת: יפי

לאבי מטפל מזה שבועיים. בשבוע הראשון אבי ביקש ללכת לשירותים והתפנה בעצמו, כיום המטפל מבקש טיטולים לאבי וטוען שאבי לא מבקש ללכת לשירותים, ויש לו תאונות בעשיית הצרכים מה עושים. לאבי דמנציה ווסקולרית , כל חייו התפנה בשירותים וגם בחמש השנים האחרונות התפנה למרות אירוע מוחי שעבר בשנת 2004, חשוב לנו שימשיך להתפנות ולא יתחיל עם טיטולים. בלילה הוא ישן שינה רצופה ובבוקר התחתון חיתול רטוב, אך במשך היום אין סיבה

31/10/2009 | 23:42 | מאת: אילן שפר

יפי שלום מה שאת מתארת הוא לצערי אחד השלבים בדמנציה מתקדמת, המטופל מאבד בהדרגה את השליטה בסוגרים, בדרך כלל בשתן תחילה ואחר כך בצואה, הוא עצמו אינו מודע לכך ולכן גם לא מבקש להגיע לשרותים אלא עושה צרכיו בחיתול. הפתרון לכך הוא מה שנקרא הליכה יזומה לשרותים, הכוונה היא לא לחכות שאביך יבקש לשרותים אלא שהמטפל באופן קבוע יקח אותו לשרותים גם אם הוא לא מבקש, אני ממליץ לנסות זאת בפרקי זמן של כל שעתיים במשך היום (פרט ללילה), הליכה יזומה לא תמיד מונעת "תאונות" אבל בהחלט מצמצמצת אותן, אפשר לקצר את הטווחים אבל לא יותר מדי, משהו בטווח של שעה וחצי עד שעתיים צריך להספיק. אשמח אם תעדכני אותי בהתפתחויות אם יהיו בהצלחה

מנהל פורום גריאטריה