עיתוי נתינת התרופות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

30/10/2009 | 09:26 | מאת: יפי

אבי מקבל חצי קלונקס בבוקר, אספירין לדילול, סירקוול בכמות של 25 מיליגרם ואקסלון. לאחרונה שמתי לב שהוא מנמנם גם בבוקר, אז חשבתי לנכון שלא כדאי לתת לו תרופות אלה בבוקר, כי הם מרדימים אותו עד הצהריים, אני נותנת לו אותם בשעה עשר וחצי. האם זה בסדר

30/10/2009 | 12:30 | מאת: אילן שפר

יפי שלום אספירין- אין משמעות לשעה - צריך לתת אותו עם אוכל. אקסלון- לא גורם לישנוניות, אם הוא מקבל את המינון המקסימלי של 6 מג פעמיים ביום, צריך לתת אותו בוקר וערב במרווחים קבועים פחות או יותר (8.00 20.00 לדוגמא) קלונקס הוא כדור הרגעה/שינה שבהחלט גורם לישנוניות ורצוי לתת אותו בערב או בלילה, האם יש סיבה שהוא מקבל אותו בבוקר? סרוקאול גם הוא עלול לגרום לישנוניות למרות שהמינון של 25 מג הוא מינימלי, אני מניח שהוא מקבל אותו בגלל איזשהו אי שקט או הפרעת התנהגות. גם כאן השאלה האם יש סיבה שהוא ניתן במשך היום, אם אין סיבה כזאת, תני אותו בערב או בלילה. ברור כמובן שהשילוב של קלונקס וסרוקאל עלול לגרום לישנוניות. מעבר לעיתוי מתן התרופות השאלה היא כמובן האם אביך ישן שינת לילה רצופה או לפחות מספר שעות רצופות בלילה משום שאם לא, ברור שזו בפני עצמה סיבה לישנוניות בהצלחה והרבה בריאות.

מנהל פורום גריאטריה